~ Cégtörténet - Szimbol Kreatív Stúdió ~

Ez az a tartalom, amit a legtöbb weblaptulajdonos a honlapja kezdőoldalán jelenít meg, miközben épp ez érdekli a legkevésbé az olvasókat. Mindamellett, hogy megtisztelő az érdeklődése, számomra is kissé zavarbaejtő és érthetetlen, hogy ön ezt olvasgatja.

Szakmai múltunk 1992-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozás keretén belül egy apró nyomdát üzemeltettünk.

Érdekességképpen, az induláskor az alábbi számítógépkonfigurációval dolgoztunk:

IBM kompatibilis AT / Színes VGA monitor / 16 MHz Intel 80286 processzor / 1 Mb memória / HP DeskJet 500C nyomtató / DOS 6.0 operációsrendszer / Windows 3.1 / Corel Draw 2.0

A rendszerváltás után gombamód szaporodó vállalkozások igényeit közel egy évtizedig elégítettük ki a régiónkban.

Az ezredforduló környékén egyre többen fordították a figyelmüket az Internet irányába, így elérkezettnek látszott az idő, hogy áthelyezzük a hangsúlyt az online felületeken megjelenni kívánó cégek kiszolgálására.

Az első informatikai megbízásunk egy több ezer állomány feldolgozását igénylő bemutatkozó CD készítése volt, melyet a Magyar Kyokushin Karate Szervezet részére állítottunk össze. A projektet az akkor még Macromedia (ma már Adobe) fejlesztésű Flash 5 segítségével valósítottuk meg.

A projekt kivitelezése közben az azóta is nagyon népszerű Flash technológiát meglehetősen jól kiismertük. A hamarosan felmerülő weboldalkészítési megbízásokat már a HTML alapok mellett elsősorban Flash segítségével teljesítettük.

Számos weboldal kialakítása után a Szimbol Kreatív Stúdió 2005-ben jött létre önálló cégként. (Szimbol-Kreatív Bt.)

Néhány év leforgása alatt számtalan cég lépett az internet színpadára a weboldalával és nem volt többé elegendő egy szép és áttekinthető weblapot létrehozni. A Google térhódítása és egyeduralma egy tragikomikus versenybe kényszerítette a honlaptulajdonosokat, a marketing szakembereket és webfejlesztőket az első 10 pozícióért a találati listán.

Természetesen bizonyos trendeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Közel száz weboldallal a hátunk mögött gyökeresen átalakítottuk a fejlesztési keretrendszerünket. Szinte az alapoktól építettük újra az általunk létrehozott weblapok szerkezetét. Az internetes keresők elvárásaihoz nehezen optimalizálható Flash alapú fejlesztésekkel teljesen felhagytunk és tisztán HTML+PHP és CSS segítségével kezdtük kialakítani az újgenerációs weblapjainkat.

Cégünk aktívan sehol nem reklámozza a szolgáltatásait. Új megrendelőink évről-évre a korábbi elégedett ügyfeleink ajánlásai alapján találnak meg bennünket.

Cégnév: Szimbol-Kreatív Szolgáltató Bt. | Székhely: Hajdúszoboszló, Luther utca 35. | Telefon: +36 (30) 303-5245 | E-mail: