"A ruha teszi az embert. A meztelen emberek kevés, vagy semmilyen befolyással nem rendelkeznek a társadalomban." - / Mark Twain /
"Vagy találunk egy utat magunknak, vagy csinálunk egyet" - / Hannibal /

Cégtörténet

Ez az a tartalom, amit a legtöbb weblaptulajdonos a honlapja kezdőoldalán jelenít meg, miközben épp ez érdekli a legkevésbé az olvasókat.

Mindamellett, hogy megtisztelő az érdeklődése, számomra is kissé zavarbaejtő és érthetetlen, hogy ön ezt olvasgatja.

Szakmai múltunk 1992-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozás keretén belül egy apró nyomdát üzemeltettünk.

Érdekességképpen, az induláskor az alábbi számítógépkonfigurációval dolgoztunk:

Hardver:

 • IBM kompatibilis AT
 • Színes VGA monitor
 • 16 MHz Intel 80286 processzor
 • 1 Mb memória
 • HP DeskJet 500C nyomtató
 • Digitalizáló kártya (Aver 2000)
 • 40 Mb-os merevlemez

Szoftver:

 • DOS 6.0 operációsrendszer
 • Windows 3.1
 • Corel Draw 2.0
 • Aver digitalizáló program

Nem tudom hogyan fért el mindez 40 Mb-on. Most egy jobb felbontású fotó foglal el ennyi tárterületet.

De kb. 8-9 Mb mindig fenn volt tartva játékokra. Ez nagyon fontos ?

 • Prince of Persia
 • Wolfeinstein 3d
 • Dune 2
 • Lemmings

A rendszerváltás után gombamód szaporodó vállalkozások igényeit közel egy évtizedig elégítettük ki a régiónkban.

Az ezredforduló környékén egyre többen fordították a figyelmüket az Internet irányába, így elérkezettnek látszott az idő, hogy áthelyezzük a hangsúlyt az online felületeken megjelenni kívánó cégek kiszolgálására.

Az első informatikai megbízásunk (2002.) egy több ezer állomány feldolgozását igénylő bemutatkozó CD készítése volt, melyet a Magyar Kyokushin Karate Szervezet részére állítottunk össze. A projektet az akkor még Macromedia (ma már Adobe) fejlesztésű Flash 5 segítségével valósítottuk meg.

A projekt kivitelezése közben az ezután nagyon népszerű Flash technológiát meglehetősen jól kiismertük. A hamarosan felmerülő weboldalkészítési megbízásokat már a HTML alapok mellett elsősorban Flash segítségével teljesítettük.

Számos weboldal kialakítása után a Szimbol Kreatív Stúdió 2005-ben jött létre önálló cégként. (Szimbol-Kreatív Bt.)

Néhány év leforgása alatt számtalan cég lépett az internet színpadára a weboldalával és nem volt többé elegendő egy szép és áttekinthető weblapot létrehozni. A Google térhódítása és egyeduralma egy tragikomikus versenybe kényszerítette a honlaptulajdonosokat, a marketing szakembereket és webfejlesztőket az első 10 pozícióért a találati listán.

A Flash fejlesztőkörnyezete nem volt többé versenyképes. Csak különböző trükkökkel lehetett a Google számára értelmezhetővé tenni a Flash-ben készül projektek tartalmát. Ráadásul különböző biztonsági kockázatok és gazdasági taktikák következtében a böngészők kezdték kigolyózni a Flash lejátszót a termékeikből. Magyarul, bizonyos grafikai elmeket csak külön engedéllyel lehetett megtekinteni.

Természetesen ilyen trendeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Közel száz weboldallal a hátunk mögött gyökeresen átalakítottuk a fejlesztési keretrendszerünket. Szinte az alapoktól építettük újra az általunk létrehozott weblapok szerkezetét. Az internetes keresők elvárásaihoz nehezen optimalizálható Flash alapú fejlesztésekkel teljesen felhagytunk és tisztán HTML+PHP és CSS segítségével kezdtük kialakítani az újgenerációs weblapjainkat.

Ezt követően elkezdtek megjelenni a piacon az okos eszközök és nem volt már elegendő asztali gépre optimalizálni a weblapokat.

Néhány év leforgása után természetesen megint fejet hajtottunk és alkalmazkodtunk a technika és az ügyfelek elvárásaihoz.

Szerettünk volna hosszútávú megoldást találni az állandó újrakezdés elkerülésére. És egy olyan rugalmas és mindenkori trendeket követő rendszert kerestünk, amely az egyre sebesebben bekövetkező technológiai változásokhoz naprakészen képes alkalmazkodni.

A WordPress „személyében” találtuk ezt meg. Ez egy olyan tartalomkezelő keretrendszer, amelynek a megfelelő használata és ismerete folyamatosan képes biztosítani az évente változó trendekhez történő alkalmazkodást.

Cégünk aktívan sehol nem reklámozza a szolgáltatásait. Új megrendelőink évről-évre a korábbi elégedett ügyfeleink ajánlásai alapján találnak meg bennünket.

Hívjon most!

+36 (30) 303-5245

Kérdése van? Írjon nekünk!

Üzenetküldés

Legutóbbi munkáink