"Szörnyű dolgokon mentem keresztül az életben, és ezek közül néhány valóban meg is történt velem." - / Mark Twain /
"Vevőink minden színigényét ki tudjuk elégíteni, ha fekete kocsit rendelnek." - / Henry Ford /
  1. Képszerkesztés
  2. Képméretezés - e-mail küldéshez

Képméretezés – e-mail küldéshez

2022.03.04.

Az összes képszerkesztési segédlethez ugyanazt a példaprogramot használjuk > Photoscape letöltése

Bizonyára mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy egy képet szerettünk volna elküldeni e-mail-ben de túl nagy volt a kép mérete. Ugyanez a probléma állhat elő akkor is amikor egy nagyobb képet egy weboldalra szeretnénk feltölteni és a feltöltés közben azt a hibaüzenetet kapjuk, hogy “túl nagy a kép mérete” (vagy egyszerűen csak csigalassúsággal döcög a feltöltés).

A megoldás: le kell csökkenteni a kép méretét.

Indítsuk el a PhotoScape alkalmazást.Nem baj, ha csak egy képen akarunk módosításokat végezni, azért mi válasszuk a „Kötegelt Szerkesztő” gombot.


Kövessük a számozott lépéseket a kép(ek) méretezéséhez.

1. Válasszuk ki a könyvtárat, ahol a szerkeszteni vágyott képek találhatóak.

2. Jelöljük ki az egérrel a képeket. Ha az összessel szeretnénk dolgozni, akkor a 2. terület bármelyik részén kattintsunk egyet az egér bal gombjával, majd nyomjuk meg a Ctrl+A billentyűkombinációt.

3. Megjelennek a képeink a 3. területen.

4. Itt pedig láthatjuk őket nagyban.

5. Az itt található makkocskára (vagy ki tudja mi az) kattintva választhatunk előre beállított méreteket. Válasszuk mondjuk középtájon „a legnagyobb hossz. csökkentése: 700 px” lehetőséget. (Ezzel azt érjük el, hogy egyik képünk sem lesz szélesebb a kiválasztott méretnél.) Így a kép még élvezhető marad, de a mérete jelentősen lecsökken.

6. Ha beállított amit jónak láttunk, akkor kattintsunk a „Az aktuális fotó konvertálása” gombra. A felugró ablakban, számos beállítási lehetőséget látunk, de ne ijedjünk meg tőle. Nyomjuk meg egyszerűen a mentés gombot.

A program automatikusan létrehoz egy „output” nevű könyvtárat azon a mappán belül, ahol a kiválasztott képeink voltak és elmenti a kisebb fotókat.

Sok sikert!


Korszerű, profi weboldalra van szüksége?

Mi megajándékozzuk!

• Megnézem az ajándékom •

Kérdése van?
Írjon nekünk!

Üzenetküldés

Címkék